2012. január 31., kedd

Almapalacsinta citromos- túrós joghurtöntettel

Finomságot akartam készíteni vacsorára. (A produktum elfogyasztása után mondhatom, hogy uzsonnának, tartalmas leves után második fogásnak is alkalmas lehet.) Mivel a kamraprojekt szellemében csak itthoni alkalmasságokhoz nyúlhattam, almás palacsinta készült, lágyításnak egy kis mézes- savanyú öntettel. Láthatjátok, érdemes felénk kacsintgatni vacsoratájt. 

Hozzávalók a palacsintához
3 db alma
1 tojás
5 ek cukor
1 zacskó vaníliás cukor
fahéj
annyi liszt, amennyit felvesz
olívaolaj

Hozzávalók az öntethez
12,5 dkg túró
1 ek méz
1 natúr joghurt
fél citrom reszelt héja és leve

1. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk félbe és szedjük ki a magházat belőlük.
2. Nagy tálban botmixerrel pürésítsük, majd adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a tojást.
3. Kanalanként adagoljuk a lisztet addig, míg sűrű palacsintatésztát nem kapunk.
4. Palacsintasütőben melegítsünk kevés olajat és adagonként süssük a masszát mindkét oldalán 1-1 percig. (Egy adagot nekem 3 evőkanálnyi massza adott ki, néhány mm vastag rétegbe simítva.) 
5. A szósz hozzávalóit keverjük össze és tartsuk hidegen  a tálalásig.

1 megjegyzés: