Ma este váratlanul Linda barátném ugrott be vacsoraidőben. Mindkettőnknél elmaradt az ebéd- kinek-kinek a munka miatt-, így aztán az ilyenkor szokásos pohár bor- kis rágcsálnivaló kombináció helyett gyorsan kellett kisütnöm valami finomat. S mivel amúgy is elindítottam az itthoni KamraProjektet, miszerint csak egy-két apróságot vásárolok a főzéshez, viszont felhasználom a felhalmozott készleteinket, húsgombócos spagettit készítettem.
Hozzávalók
15 dkg darált hús
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
só, bors, szerecsendió, oregano, bazsalikom ízlés szerint
kevés zsemlemorzsa
olívaolaj
4 dl paradicsompüré
1. A darált húst géppel pürésítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Ezután a tojást és a fűszereket adagoljuk, majd összegyúrás után pihentetjük kicsit a masszát.
2. A húsmasszából kis gombócokat formázunk, megforgatjuk kevéske zsemlemorzsában, majd 3 evőkanálnyi olívaolajon gyorsan lepirítotjuk őket. A gombócokat kivesszük az olajból, félretesszük.
3. A paradicsomlevet egy serpenyőben elkezdjük melegíteni- ezzel egy időben feltesszük forrni a tészta főzővizét-, fűszerezzük, majd amikor besűrűsödött visszatesszük a gombócokat a szószba.
4. A kifőtt tésztára rakjuk a gombócokat és a szószt.
Tradááám, kész a gyors, barátnős vacsora!
Ebből blogbejegyzés lett? Csak most vettem észre. Kedves volt tőled, hogy főztél, és finom is volt! (majd jöhetek még? :) )
VálaszTörlés