Ezt a receptet évezredekkel ezelőtt a nagymamám készítette nagy svunggal. Imádtam! Azt is, hogy a nagymama csinálta, azt is, hogy mindig akkor, amikor én is ott vagyok, meg persze a sütit is. A receptet megtaláltam egy ajándékba kapott Sütemények könyve nevezetű könyvecskében. Túl édesnek találtam, ezért csökkentettem a mennyiségeket, de még így is nagyon édes lett a kész sütemény. Az általam használt mennyiségeket adom meg, de azoknak, akiknek nem az édes-krémes a kedvence, szerintem feleennyi krém is elég.
50 dkg darált keksz
15 dkg vaj/ margarin
5 dkg kókusz
5 dkg cukor
5 dkg kakaó
1, 5 dl kávé
Krémhez:
2 dl tej
4 ek liszt
25 dkg vaj/ margarin
15 dkg cukor
15 dkg kókusz
1. A kekszet, a kókuszt, a kakaót és a cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a kávét és a vajat. Alaposan összegyúrjuk, majd a sütemény összeállításáig a hűtőbe félretesszük.
2. A tejbe folyamatos kevergetés mellett beleszitáljuk a 4 ek lisztet és sűrű krémmé főzzük. A krémet lehűtjük.
3. A vajat a cukorral habosra keverjük - vaníliát is tehetünk bele-, majd hozzáadjuk a lehűtött főzött krémet és a kókuszreszeléket.
4. Munkalapunkra folpackot fektetünk, vizes kézzel alaposan átsimítjuk. A kakaós-kávés kekszmasszát ujjnyi vastagon szétterítjük.
5. A krémet egyenletes vastagságban szétsimítjuk a kekszmasszán, majd a folpack segítségével hengerré formáljuk. A kész tekercset hűtőbe tesszük, legalább 6 órára. Így már könnyedén szelhetünk vékony szeleteket is.
6. Szeljük, vesszük, esszük! :)
Ezt Én is nemrég készítettem el (szerintem kint van az oldalamon is). Jól néz ki a Tied is. :)
VálaszTörlés