Csokicsésze level 1. |
A mai nap tragédiahullámai átcsaptak a fejem felett. Hatalmas lelkesedéssel láttam neki bonbont készíteni, viszont a joghurtos- tejszínes tölteléknek csak egy része lett megfelelő állagú, ezért a bonbonok talpa kinyomta a krémet, így sok-sok munka után végül a nagy semmi birtokában uraltam egy atomcsapás utáni tájat idéző konyhát. Ezek után a csokis-tejszínes elegyet beolvasztottam, mentendő a menthetőt. (A sorozathoz hozzátartozik egy félkész epres-mandulás gombóc, amit tartva a következményektől inkább félretettem holnapra, egy felgyújtott serpenyő és egy összetört csokitojás forma is.)
A formagyilkos csokitojás |
A végeredmény meglepő módon finom lett. A hűtőben figyel a holnapi édesség, remélem az éjszaka elhozza mindazt, amit el kell hoznia.
Hozzávalók (3 db 10 cm-es formához):
15 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
1 dl tejszín
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
1. A csokit gőz fölött összeolvasztjuk, majd a tejszínnel elkeverjük.
2. A tojást, majd a cukrot a csokihoz adjuk.
3. A liszttel sűrűn folyósra keverjük az elegyet, majd sütőformákba tesszük.
4. A 250 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Gyümölccsel tálaljuk.
+1 tipp: Ha kisebb szufléformád van, vagy muffinként sütöd, adagolhatod kisebb porciókba is, mert így nagyon kiadós. Intenzív csoki és citrom íze van, szerintem leginkább egy nyári románcban született csókra hasonlít.
Egy cseppnyi tavasz a nappalinkból Nektek! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése