A mai napon kezeim között elhalálozott egy dekoratív, ugyanakkor borzalmas óriás répatorta. Az udvaron ketrecben lakó Nyúl úr ellenben kifejezetten díjazta a hirtelen jött extra desszertet. Ennek folyományaként sürgősen elő kellett állítanom egy kollégák kínálására alkalmas süteményt, hogy Sándor napja ne csak a meleget hozza meg, hanem a kellemes irodai hangulatot is. Íme. (Ráadásul belekerült a házi sajtkrém is!)
Hozzávalók (15x 20 cm-es tepsihez):
250 g liszt
110 g mandula
60 g cukor
2 dl tej
1 citrom leve és reszelt héja
1 tojás
1 csomag sütőpor
Krémhez:
300 g túró
250 g joghurtos sajtkrém
100 g meggy
30 g porcukor
1 csomag instant zselatin
1 citrom reszelt héja
1. A tojást a citromlével, cukorral és a mandulával alaposan elkeverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a tejet is. Sűrűn folyós masszát kell kapjunk. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.
3. A sajtkrémet a túróval, a cukorral, a citromhéjjal és a zselatinnal habosra keverjük, majd a meggyet beleszórjuk.
4. Ha a tészta kihűlt, megtöltjük a krémmel. A tetejét vékonyan megkenjük lekvárral és megszórjuk darált mandulával. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tetszik a recept, a sütit megkóstoltam volna szívesen... :))
VálaszTörlésJó a blogod is!
Köszönöm! Kedves vagy. Megyek is és megnézem a tiédet, hogy visszadicsérhessek :)
VálaszTörlés