Két kedves barátunk végre valahára a nagy közös IGEN mellett döntött. Mivel a sikítozva örvendezés az esemény hivatalos jellegét nélkülözvén elmaradt- de még a héten pótoljuk!-, elkészült ez a finomság. Én még nem kóstoltam, de a másik felem szerint teljesen visszaadja a pezsgő édes-csalafinta ízét.
És persze a legfontosabb: SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK!
Hozzávalók (2 pohárhoz):
1 db (vagy még több) eper
3 dl édes pezsgő
2 ek akácméz
3 lap zselatin
min. 6 óra
1. A pezsgő felét melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a mézet, majd egyenként a zselatinlapokat.
2. Hozzáadjuk a pezsgő másik felét, és alaposan elkeverjük.
3. A poharakba adagoljuk az epret, majd felöntjük a pezsgővel.
4. Várunk míg kihűl, majd hűtőbe tesszük. Amikor megszilárdult, ehetjük is.*
* Ideális választás elsőkonyházó férfiembereknek, mert igazán könnyű feladat, az eredmény pedig elegáns és a maga nemében lenyűgöző. Legalábbis szerintünk :)
<3 :)))
VálaszTörlés