2012. május 22., kedd

Spárgás pite

Látjátok Feleim, mik vagymuk. Isa, por és hamu vagymuk. Időnként kézsérültek, vagy éppen lusták vagymuk. De most! Íme a nagy sikerű- legalábbis az Étterembe Járónak ízlett- spárgás pite, Niki által ajándékozott spárgából. (Az alapreceptet Jamie szolgáltatta, a továbbgondolás szokás szerint nem maradt el.)

Hozzávalók (egy nagy gáztepsihez):


1 csomag spárga
1 csomag levelestészta
2 dl tejszín
2 db tojás
5 db kis burgonya
10 dkg trappista sajt
só, bors, szerecsendió, ízlés szerint sonkaszeletek


1. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
2. A spárgát vékonyan hámozzuk, fás részeit levágjuk, majd kevés vízben, lehetőleg állítva pároljuk.
3. A burgonyát villával alaposan összetörjük, majd a tejszínnel, sajttal és fűszerekkel elkeverjük.
4. A kiolvasztott levelestésztát a gáztepsi méretűre nyújtunk, majd  a tésztát a kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük.
5. A burgonyás- tejszínes krémet a tésztán szétterítjük, majd a túllógó részeket a széleken visszahajtjuk.
6. A spárgát, igény szerint sonkát, nyers tojást a krémen elrendezzük, majd 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Nehezebb uzsonnának, vagy könnyebb vacsorának, friss salátával akár kiadós főételnek is megteszi! Ha van otthon parmezán, vagy más karakteresebb sajt, akkor még intenzívebb ízhatást érhetünk el.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése