2012. május 26., szombat

Klasszikus szombati: kefires lángos

Elment Sándor dolgozni a szőlőhegyre, fűnyíráshoz egyáltalán nem volt kedve. Lángost enni megéhezve, hazajött dolga végezve. (Legalábbis remélem, hogy előbb-utóbb hazakeveredik. De mivel a lángost megrendelte egyre, a lángos lassan kihűlve.) 

Hozzávalók
(egy hadseregre, kb. 20 darabhoz):

70 dkg liszt
15 dkg kefir
10 dkg tejföl
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
2 kk cukor
1 kk só
olaj a sütéshez



1. A tejet a cukorral elkeverjük, langyosra melegítjük, majd megfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet a sóval elkeverjük, majd az élesztős tejet hozzáadjuk. 
3. A kefirt és a tejfölt apránként, folyamatos gyúrás mellett hozzáadjuk.
4. Az edényt lefedve a tésztát 1,5 - 2 órát kelesztjük.
5. Az olajat felmelegítjük, majd a lángosokat egyenként a tetszőleges méretűre nyújtva-formázva kb. 3 perc alatt készre sütjük őket.

Sajtos-tejfölösen, kefiresen, fokhagymásan, tejfölös-hagymásan, ahogy tetszik, ehetjük! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése