Elment Sándor dolgozni a szőlőhegyre, fűnyíráshoz egyáltalán nem volt kedve. Lángost enni megéhezve, hazajött dolga végezve. (Legalábbis remélem, hogy előbb-utóbb hazakeveredik. De mivel a lángost megrendelte egyre, a lángos lassan kihűlve.)
15 dkg kefir
10 dkg tejföl
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
2 kk cukor
1 kk só
olaj a sütéshez
1. A tejet a cukorral elkeverjük, langyosra melegítjük, majd megfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet a sóval elkeverjük, majd az élesztős tejet hozzáadjuk.
3. A kefirt és a tejfölt apránként, folyamatos gyúrás mellett hozzáadjuk.
4. Az edényt lefedve a tésztát 1,5 - 2 órát kelesztjük.
5. Az olajat felmelegítjük, majd a lángosokat egyenként a tetszőleges méretűre nyújtva-formázva kb. 3 perc alatt készre sütjük őket.
Sajtos-tejfölösen, kefiresen, fokhagymásan, tejfölös-hagymásan, ahogy tetszik, ehetjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése