Drága édesanyámtól sok mindent örököltem. Többek között a húsok és halak területén tanúsított kriminalitásomat is. Minálunk nem fordulhat elő szálkás hal, zsíros húscafat, mert képes vagyok kifutni tőle a világból. Ennek eredménye, hogy időnként kezdenem kell valamit azokkal az apróbb húsdarabokkal is, amik egy- egy filézés után megmaradnak, de a nagyobb darabtól már elszakadni kényszerültek. Az egyik legsikeresebb felhasználási kísérlet ez a mézes-mustáros- csípős ragu. Kóstoljátok meg! Csirkemellből, karajból, de tarjából sem lehetetlen.
Hozzávalók (2-3 főre):
8-10 kisebb darab 'karajcafat' (2 csirkemell)
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 dl mustár
1 ek méz
só, bors, szerecsendió, csili
kevés olaj a sütéshez
1. A húst klopfoljuk, sózzuk.
2. A szeleteket lisztben megforgatjuk, majd néhány evőkanál olajon mindkét oldalon 1-1 percig sütjük. További felhasználásig félretesszük.
3. Az fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, lassan melegítjük. Közben hozzáadjuk a mustárt és az ízlés szerinti mennyiségű mézet. Ez utóbbi elhagyható.
4. A sót, borsot, szerecsendiót és csilit adunk hozzá, ízlés szerint. (Én azt szeretem, amikor a falat első ízé édeskés, majd csípős utóíz következik.)
5. Amikor a szósz besűrűsödött, beletesszük a szeleteket, összemelegítjük. Friss tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése