2012. május 25., péntek

Az igazi fast food

Hetente egyszer körbezarándokolok a faluban. Útba ejtem a postát, hosszan elcsevegünk a zöldségessel- néha kedvesen nekem adja a már rongyosra olvasott női magazinjait, amikre én úgysem költenék, ő pedig örül, hogy soha nem kérek semmihez nejlonzacskót-, a boltban minden eladóra csakazértis- alapon mosolygok. 
Ilyenkor megtudhatom, hogy mik a falusi hírek- nem mintha bárkit is ismernék- és szemrevételezhetem az élelmiszerek árképzési horrorvalóságát. Azt hiszem, hogy a minőségi éhezés minket is egyre jobban fenyeget. Ha felidézem az 1500 Ft-os eper képét, vagy a 700 Ft-os cukkinit, akkor kitör rajtam a hisztéria. 
Ennek folyománya, hogy a hétvégén Szedd magad! eperföldre látogatunk némi eperdzsem alapanyag reményében és hogy hatalmas bűntudattal ettem ma a hideg eperlevest. 5 perc és kész!

Hozzávalók (2 személyre):

50 dkg eper
2 dl tej(szín)
5 ek méz

1. Az epret megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk.
2. A mézet hozzáadjuk, majd botmixerrel pürésítjük.
3. A tejet/ tejszínt hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, majd fogyasztásig hűtőbe tesszük.
4. A tálaláskor a tetejére néhány vékony szelet epret teszünk.

Jéggel vagy fagylalttal ugyanez finom epershake, tej(szín) nélkül és apróra vágott eperrel epersalsa, joghurttal és beleturmixolt zabpehellyel reggeli ízrobbanás. Élvezzük ki! Bármi áron. (Amíg futja.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése