2012. április 9., hétfő

Mediterrán húskenyér

Fasírt? Ismerjük és az unalomig szeretjük. Húsvét alkalmából valamit többet, különlegesebbet akartam, mint egy sima fasírozott, vagy akár egy Stefánia vagdalt. Így született a mediterrán húskenyér, némi bosszúsággal vegyítve. A boltban- a helyi jószomszéd, hogy mindigféligtől a reklámszakma csúcsfejeitől idézzek- megkérdeztem a hentespulti dolgozót, hogy ugyan darálná-e nekem kétszer a húst? S mivel igent mondott, áldott nyugalommal szemléztem az éppen akkor érkező combokat és nyakakat, bordákat és mellhúsokat. Vesztemre, ugyanis csak idehaza derült ki, hogy a darálás duplikációja elmaradt. Házi daráló alkalmatosságom nem lévén hozott anyagból dolgoztam, de legközelebb, mint egy sasszem, úgy figyelek.

Hozzávalók:

70 dkg darált sertéshús
2 db tojás
4 db főtt tojás
1/2 pritaminpaprika
20 db olajbogyó
5 gerezd fokhagyma
3 szál újhagyma
só, bors, fehér bors, 
őrölt kömény, szerecsendió


1. A darált húst fűszerezzük. 
2. A hagymát, paprikát, olajbogyót apróra vágjuk, a húshoz keverjük.
3. A tojást is hozzákeverjük, majd alaposan átgyúrjuk. Formába tesszük.
4. Ha a forma félig megtelt, a főtt tojásokat belenyomjuk, majd a maradék húspéppel befedjük. 
5. 200 fokos sütőben egy óra alatt készre sütjük. (Ha van kedvetek, még egy kicsit piríthatjátok a tetejét.)



2 megjegyzés:

  1. Nem. De persze, ha találni akarsz fogást, fogsz is :)
    Tetszik, hogy így utalsz, de többet forrásmegjelöléssel sem tulajdonítom el.Becsszó.

    VálaszTörlés