2012. április 9., hétfő

Gombás és brokkolis tortellini

Nagypéntek? Nagyszombat? Semmi gond. Jöhet a házi tortellini!


Hozzávalók (25 db-hoz):

Tésztához
3 tojás
30 dkg liszt
1 kk só
0,5 dl paradicsomlé

Gombás töltelékhez
10 dkg gomba
1/2 vöröshagyma
só, bors, paprika, szerecsendió, kakukkfű

Zöldséges töltelékhez
10 dkg brokkoli
10 dkg répa
fokhagyma




A töltelékek előkészítése:

1. A gombás krémhez a gombát, hagymát felkockázzuk. 
2. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a fűszereket. 
3. A gombát üvegesre pirítjuk, majd turmixoljuk.
4. A brokkolinak, répának sós vizet forralunk, majd a megtisztított, aprított zöldséget néhány perc alatt blansírozzuk. 
5. A blansírozott zöldséget sózzuk, turmixoljuk.

A tészta:

1. A lisztet edénybe szitáljuk.
2. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a paradicsomlevet.
3. Homogén tésztává gyúrjuk, majd kis ideig pihentetjük.

Összeállítás:

1. A tésztát két részletben 2-3 mm-re kinyújtjuk és kockákra vágjuk.
2. A kockákba egy- egy kiskanálnyi tölteléket teszünk. 
3. A kockák két szélét tojással megkenjük, összehajtjuk, majd az ismert formára hajtogatjuk. (Vagy nem, ha nincs kedvünk :) )
4. Lobogó sós vízben a tésztát készre főzzük, majd tejszínes-sajtos mártással, vagy más krémes, de karakteres szósszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése