Készül a legújabb óvodai színdarab, ezúttal az újrahasznosításról. Mivel nem volt fém dobozunk a fém újrahasznosításának prezentálására, viszont a dobozban cukrozott lében csücsülő ananász már-már erotikus pillantásokat vetett rám napok óta, ím elkészült ez a sütemény. Hosszú ideje a legfrissítőbb, legüdébb és legegyszerűbb, amit készítettem.
Hozzávalók (22 cm-es tortaformához):
35 dkg liszt
12,5 dkg vaj
30 dkg ananász
10 ek barnacukor
5 ek búzadara
2 tojás
2 ek olaj
1/2 citrom leve
1 marék mazsola
10 bazsalikomlevél
1 sütőpor
az ananászkonzerv leve
1. Az ananászról a cukros szirupot lecsurgatjuk. Az ananászt a tortaformába tesszük.
2. A vajat a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, az olajat, a szirupot, végül a sütőport, a lisztet és a búzadarát. (Itt érdemes pár percre pihentetni, hogy a búzadara kicsit megszívhassa magát.)
3. Ízlés szerint mazsolát és citromlevet adunk hozzá, majd beletépkedjük a megmosott bazsalikomleveleket.
4. A tésztát az ananászra öntjük, majd a 220 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
És a fotó?
VálaszTörlés