2012. április 9., hétfő

Mustáros tarja másképp

A minap az egyik élelmiszerlánc boltjában járva igazán szép és akciós (!) tarját találtunk. Bár én a legkevésbé sem szeretem, az anyósomékat vártuk vacsorára és az apósom nagyon kedveli. Így aztán bespájzoltunk belőle egy keveset és elkészült ez az egytálétel. Még a velem végletekig kritikus apósomnak is ízlett!

Hozzávalók (egy 20x35 cm-es jénai tálhoz):

60 dkg tarja
60 dkg újkrumpli
10 dkg trappista sajt
2 dl mustár
2 dl tejszín
1 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
só, bors


1. A tarját megtisztítjuk, három-öt falatnyi darabokra vágjuk.
2. A mustárból, az olaj feléből,  fokhagymából, ízlés szerinti fűszerezéssel pácot készítünk.
3. A húsdarabokat a pácba mártva rétegezzük, majd a pácréteget a maradék olajjal lezárjuk. Két- három napig érleljük.
4. A pácolt húsdarabokat lisztben megforgatjuk, majd olajon néhány perc alatt körbepirítjuk.
5. A húst a jénaiba halmozzuk. 
6. A pácoló edényben visszamaradt pácot tejszínnel higítjuk, a húsra öntjük.
7. Az újkrumplit átsúroljuk, majd héjával együtt felkockázzuk és a jénaiba tesszük, keverjük.
8. A keverék tetejére sajtot reszelünk, majd 220 fokos sütőben kb. 2,5 óra alatt készre sütjük.

2 megjegyzés: