A férjem kedvence az aszpikos zöldséges csirkemell. Általában fizetésnapok közelében vásárolunk nagyobb mennyiséget, mert úgy eszi, mintha muszáj volna és annyiba kerül, hogy hál' Isten, hogy akkor legalább szereti. Már hosszabb ideje tervezem, hogy előállok egy házi változattal, amolyan szívemből szóló szerelmi vallomás gyanánt és a húsvét remek alkalomnak tűnt erre. Mivel én ki nem állhatom a kocsonyát, aszpikot és minden más ehhez hasonlatost, nem tudok nyilatkozni a végeredményről. A férjem szerint finom.
Hozzávalók (egy kb. 10x10x20 cm-es formához):
2 nagy répa
1/2 brokkoli
10 dkg borsó
15 dkg gépsonka
4 dl alaplé
8 lap zselatin
1. A répát, brokkolit megtisztítjuk és daraboljuk.
2. Sós vízben blansírozzuk a zöldségeket.
3. Az alaplevet felmelegítjük és folyamatos kevergetés mellett egyenként feloldjuk benne a zselatinlapokat.
4. A formát kibéleljük a sonkaszeletekkel, majd a zöldségeket is beletöltjük.
5. A zselatinos alaplevet is a formába töltjük, majd a maradék sonkával lezárjuk.
6. Kb. 8 órányi pihentetés után a formából kifordítjuk és ehetjük is.*
*Ezzel a zselatinmennyiséggel vágható, de vékonyan nem szelhető rudat kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése