A legutóbbi nagybevásárláskor meglepődve tapasztaltam, hogy a közelben lévő nagyáruház hűtőpultjában megjelent több új tétel: egészen ígéretes füstölt halas pultot alakítottak ki. Rögtön vettem is kóstolót, füstölt makréla és hering formájában.
A hering filéminőségben gyakorlatilag értékelhetetlen, mert nagyon szálkás, de ízre végülis jó. A makréla viszont gyöngyszem a maga nemében. Kellemes ízű, kitűnő állagú és 10 dkg-ért mindössze 159 Ft-ot fizettem. És mi mindenre jó 10 dkg füstölt makréla!
A hering filéminőségben gyakorlatilag értékelhetetlen, mert nagyon szálkás, de ízre végülis jó. A makréla viszont gyöngyszem a maga nemében. Kellemes ízű, kitűnő állagú és 10 dkg-ért mindössze 159 Ft-ot fizettem. És mi mindenre jó 10 dkg füstölt makréla!
Például erre! :) |
Hozzávalók a képen látható mennyiséghez (kb.2,5 dl):
15 dkg túró
10 dkg füstölt makréla
3 db olajbogyó
3 ek tejföl
1 ek olívaolaj
bors, oregánó, fokhagyma ízlés szerint.
1. A makréláról lehúzzuk a bőrt és darabokra tépkedjük. (Egyiket sem kötelező.)
2. Turmixgéppel pürésítjük és jól zárható edényben egy éjszakára pihenni hagyjuk a hűtőben.
Nagyon intenzív ízű, karakteres kencét kapunk, friss kenyérrel isteni!
Boah a "darabokra tépkedjük" résznél valami miatt kirázott a hideg. :)
VálaszTörlésA halat manuális technikával apró, szabálytalan formájú darabokra formázzuk :)
VálaszTörlés