2012. szeptember 28., péntek

Retró kaják: töltött zsemle

Minden családnak vannak klasszikus párosai. Ez lehet a rosszindulatú nagynéni- beletörődő nagybácsi, a siránkozó nagymama- kacag(tat)ó nagypapa, vagy épp a bableves- túrós csusza páros. A mi családunkban is van ilyen: gulyáshoz krumplis pogácsa, lángos, vagy túróval töltött zsemle dukál. Csakis. A férjem- a család új tagja, hát persze hogy direkt  :) - utálja. No nem a gulyást. A töltött zsemlét. Ezért aztán megvariáltam a családi receptet.


Hozzávalók ( 3 főre)

3 db zsemle
40 dkg túró
15 dkg tejföl
10 dkg cukor
10 dkg meggy
1  csomag vaníliás cukor
1 tojás
1/2 citrom leve

1. A zsemléket felszeljük, a belsejét kiszedegetjük és apró darabokra tépjük. A citrom levével meglocsoljuk.
2. Hozzáadjuk a túrót, majd a cukrot, s villával alaposan áttörjük, átforgatjuk.
3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojást, a meggyet és a tejföl.
4. A zsemlék mélyedéseibe egy- egy nagy kanálnyi mennyiséget teszünk a túrós krémből, majd 220 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük.

5 megjegyzés:

  1. Ha már a retró kajáknál tartunk, nekem a kedvencem a kókusztekercs, de valahogy nem találom a nem túlon túl édes krém receptjét. :( Tippek? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha gondolod, használd ezt :) Ebben az eredetinél kevesebb van, de lehet még kevesebb. http://sogyurma.blogspot.hu/2012/03/nagyi-klasszik-kokuszos-keksztekercs.html

      Törlés
  2. de bamba vagyok... tudtam én, hogy valami hiteles forrásból láttam egyet valamikor! :)) köszi, megyek, és beszerzem a hozzávalókat!

    VálaszTörlés