A hétvégét Hévízen töltöttük a NaturMed Carbona Hotelben. Diszkrét négy csillagjához furcsán hatott a reggelihez felszolgált ipari hulladék. Tudjátok, az ezres kilója kukoricaflakes és annak csokis változata, valamint a cerbonás puffasztott izékék. (A konyha egyébként kiegyensúlyozottan teljesített. A húsokat rendre túlsütötték, viszont minden más átlagos, vagy átlagon felüli volt. A személyzet kedvessége pedig ellensúlyozta a konyha apró bakijait. Szószokban gyengécske, desszertben, salátában kiemelkedő volt a teljesítmény.)
Node, hogy miért is mesélem el mindezt? Mert manapság mindenki granolál. Azaz elkészíti a fincsi házi müzlit.
Ami aztán becserkész, elhiteti veled, hogy egészséges és nem hizlal. Valójában pedig egy energia- és kalória- bomba, ami észrevétlen támad csípőre és hasra. Viszont isteni!
Most éppen aszalt gyümölcsös változatban.
Hozzávalók:
50 dkg natúr zabpehely (általában az ALDI-ban veszem)
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt sárgabarack felcsíkozva
15 dkg natúr mandula és mogyoró vegyesen
1 dl olívaolaj
1 dl méz
1. A száraz hozzávalókat összekeverjük.
2. Az olajat és a mézet láng felett összemelegítjük.
3. A folyékony masszát a száraz hozzávalókra öntjük, alaposan átforgatjuk.
4. A sütőt kb. 100 fokra előmelegítjük. A gáztepsibe sütőpapírt teszünk, majd 1-2 centi vastagon belesimítjuk a zabpelyhes masszát. A sütőben kb. 20 percig szárítjuk. Időnként keverjük át.
5. A sütőből kiemelve megvárjuk, míg kihűl. Jól zárható dobozba tesszük.
Desszertek aljaként, szórásként, joghurttal reggelire- vacsorára, sőt akár magában is kiváló. A férjünket tartsuk távol, mert a láthatatlan ember akár egy éjszaka alatt is eltüntetheti. (Nem a férjet, a granolát. :)
Valld be, hogy ilyenekre nem magad jössz rá. Légyszi. :)
VálaszTörlésBevallom! Egy másik, a sajátomnak alapul szolgáló receptet, mindigféligtől szereztem be, némi anyai közvetítéssel. Abban is van zabpehely és az összetapasztó olajos-mézes gondolat onnan származik. A többi saját. 4 all. :)
VálaszTörlésJA!
Törlésmindigfelig.blogspot.com