2012. december 4., kedd

Sanyi és a főzés: gombapörkölt nagyon másképp

Mint említettem, hosszabb ideig kidőltem, s az éhség egy idő után arra vitte az én kedvesem, hogy ő rittyentsen valami finomságot. Ennek eredményeképpen a legfurább és ugyanakkor legfinomabb gombapörköltet ettem életemben. Fotó nincs, a döbbenettől eszembe sem jutott, de komolyan isteni volt némi al dente durumtésztával.

Hozzávalók (3 kisebb, vagy 2 nagyobb adaghoz):

40 dkg csiperke
10 db olajbogyó
2, 5 dl paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
1 nagy vöröshagyma
1 marék mazsola
só, bors, majoranna, rozmaring, olívaolaj

1. Sanyi a hagymát és a gombát megtisztította, majd vékony szeletekre vágta.
2. Az olajon a hagymát megpirította, majd hozzáadta a gombát is. Fűszerezte, majd felöntötte a házi paradicsompürével. (Az állaga a püré és a 100%-os paradicsomlé között van, pont félúton)
3. Fedő alatt főzte, majd - meglehetősen ötletszerűen, ugyanakkor nagyon sikeresen- hozzáadott egy marék mazsolát és tíz apróra vágott zöld olajbogyót.
4. Frissen főtt tésztával tálalta. Megettük. Jujj, de jó volt!

3 megjegyzés:

  1. Huha! Ez tenyleg nagyon jol hangzik! Igaz, hogy 0:17, de menten megkostolnam!

    VálaszTörlés
  2. Huha! Ez tenyleg nagyon jol hangzik! Igaz, hogy 0:17, de menten megkostolnam!

    VálaszTörlés