2012. december 18., kedd

Aszalt gyümölcsös- aszús torta

Tegnap este összejöttünk a színjátszós csajokkal- úgynevezett anyukákkal, teljesen nem anyukai minőségben- egy gyerekek kizárva! felnőtt tortapartira. Volt csokis brownie és gesztenyés habos álom- háre, háre Szilvi-, házi gyümölcstorta, rágcsák dögivel. Én egy aszús, aszalt gyümölcsös kevert sütit készítettem mascarponés krémmel. Egész jó lett. :)

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
40 dkg liszt
10 db datolya szelve
10 db aszalt barack kockázva
6 csapott ek barnacukor
3 marék mazsola
3 ek kakaó
3 tojás
2,5 dl tej
2 marék dió durvára aprítva
2 cs. vaníliás cukor
1 dl tokaji aszú
1 dl étolaj
1 cs. sütőpor

Krém:

15 dkg mascarpone
2 tk. méz
1 tk. aszú
fahéj

1. Az aszalt gyümölcsöket felkockáztam, összekevertem a cukorral, majd leöntöttem az aszúval és pihentettem.
2. A tojást az olajjal, kakaóval, tejjel, liszttel összekevertem, majd amikor a tésztamassza már sűrűn folyós állagot vett fel, hozzáadtam a boros-gyümölcsös keveréket. 
3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöttem. (Ha a teteje nektek is nagyon barnulna, fedjétek le alufóliával.)
4. Amíg a tészta sül, a mascarponét a többi hozzávalóval elkevertem és felhasználásig a hűtőben tároltam.
5. Tálalás előtt a tésztára öntöttem a krémet.

Megettük. :)


2 megjegyzés: