No, tegye fel a kezét, aki szereti a palacsintát! No, ugye, hogy ugye?
Mivel mi is szeretjük és az inspirációt adó túró kb. öt palacsintára volt elég, öt palacsinta meg nem palacsinta, mert annyit az elsős kishúgom is simán betol, kellett egy mentőötlet. És persze mivel már egy ideje non-stop kamraprojektben nyomom, az ajándékba kapott almára terelődött a gyanú a figyelem. De az meg olyan nagyon snassz, gondoltam én, így született a töltött, csavart, vágott, rakott, behabcsókozott almás rakott palacsinta, amiből bizony hírmondónak sem maradt. (Azaz de. Deréktájt, elsüllyedést gátló levegővel töltött műanyagnemű formájában. Mármint rokonértelemben.)
Hozzávalók:
15 db kész palacsinta (ki-ki saját kedvenc receptje, sütési módja szerint)
10 db alma
1 marék mazsola
1 marék apróra vágott dió
1 citrom leve
3 db tojásfehérje + 5 dkg cukor
fahéj
nádcukor ízlés szerint
1. Az almákat megtisztítjuk, majd reszeljük. Hozzáadjuk a cukrot és a többi száraz hozzávalót, majd kicsit hagyjuk összeérni az ízeket. (Én sütés előtt csináltam és mire kész lettem, igazán homogén ízt adott)
2. A palacsintákat a keverékkel megtöltjük, csavarjuk, majd félbe- esetleg negyedbe- vágva egy nagy jénai tálba rétegezzük.
3. A palacsinták tetejére a cukorral felvert tojáshabot simítjuk, majd az egészet 150 fokos sütőben kb. egy órán át sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése