2012. június 5., kedd

Daily Menu

Tegnap egy óriás méretű zsebcirkáló- via Luca Anna- itt ténykedett nálunk Ennek eredményeképpen lett hagymakrémleves, töltött cukkini serpenyős burgonyával és Anna-készítette epres-túrós rétes. Nyam-nyam.

Hagymaleves
Hozzávalók:

5 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
2 dl tejszín
1 db leveskocka és/vagy fűszerek
1 dl olaj
só, bors


1. A hagymát felszeljük, majd az olajon lassan üvegesre pirítjuk. A kész, felöntjük kb. 1 l vízzel.
2. Hozzáadjuk a leveskockát és a fűszereket- köményt, szerecsendiót, fehérborsot.
3. Amikor a hagyma alaposan átfőtt, turmixgéppel átdolgozzuk, míg sima, selymes krémet nem kapunk. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt is.
4. Levesbetétnek kenyérkockát, sajtot, vagy akár levesgyöngyöt* is adhatunk.


Töltött cukkinicsónakok serpenyős burgonyával
Hozzávalók (4 főre):

20 dkg darált sertéshús
10 dkg sajt
8 kisebb újburgonya
4 gerezd fokhagyma
2 kisebb cukkini
2 kisebb vöröshagyma
1 dl paradicsompüré
só, bors, chili, szerecsendió, bazsalikom, oregano

1. A cukkinit megmossuk, majd félbevágjuk. A közepét kanállal kivájjuk, így a csónakokat előkészítettük.
2. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket.
3. A húst kicsit megpirítjuk, majd a paradicsompürével felöntjük. Kb. 15 perc alatt kevergetés mellett készre főzzük.
4. A burgonyát alaposan átsúroljuk, majd sós vízben feltesszük főni.
5. A cukkinicsónakokat a húsos raguval megtöltjük, a tetejükre sajtot reszelünk.(Esetünkben mozzarellát.)
6. Egy gáztepsit alufóliával kibélelünk, majd a csónakokat ráfektetjük és kb. 30 perc alatt 230 fokos sütőben készre sütjük őket. (Az utolsó néhány percben alkalmazzunk felső sütés, vagy grill funkciót a ropogós sajtkéregért.)
7. Ha a krumpli megfőtt, öblítsük le hideg vízzel, majd vágjuk ketté mindegyiket. A fél krumplikat kevés fokhagymás olajon pirítsuk körbe.

Anna rétese
Hozzávalók:

25 dkg túró
25 dkg eper
2 ek cukor
1 vaníliáscukor
1 tojás
1 dl tejföl
1 csomag réteslap
olaj

1. A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
2. Az epret megtisztítjuk, szeleteljük, majd a túróval összekeverjük.
3. A réteslapokat szétválasztjuk, laponként szilikonecsettel kevés olajjal megkenjük és egymásra rétegezzük. (Egy rúdhoz 3 lapot használjunk!)
4. A lapokat megtöltjük, feltekerjük, majd vajazott-lisztezett gáztepsire fektetjük.
5. A réteskígyókat a tejföllel elkevert tojással alaposan megkenjük, majd sütőben készre sütjük.

Érdemes beszerezni egy ilyen bájos segítséget, mert bár minden háromszor annyi ideig tart, de ugyanakkor sokkal szórakoztatóbb is! :)

* Szerintem ez az ipari hulladék magasfoka. De sajnos a könyörgésre bedobtam a törölközőt.

2 megjegyzés:

  1. Héj, persze engem piszkálunk, hogy minden nap legyen poszt, de te 5 hete nem sütöttél semmit!!!!!

    Megbízatás: találj ki nekem olyan egyszerű sütireceptet, amit jövő hétvégén meg tudok sütni. Ami lényeg: SÜTNI kelljen, mert az egész lakásnak süti illata kell, hogy legyen (valakinek ez a perverziója...) Ne legyen bonyolult, legyen benne csoki! Nincs konyha mérlegem.
    Ha van kedved... ;)

    VálaszTörlés