2012. június 2., szombat

Cseresznyés-túrós pite (special thanks for MARTIN)

A hétvégén a keresztszüleim gyerekeire "vigyázunk", ami leginkább főzésből és terelgetésből áll, hiszen a gyerekek sokkal inkább kamaszok, mint gyerekek. Ennek az a hátránya, hogy időnként az agyunkra mennek. Előnye- az előtrenírozáson túl-, hogy tudnak segíteni. Ha akarnak. Így született ez a pite, melynek ihletője a kertben roppanósra érett cseresznye és a Citromhab.
A már korábban is emlegetett BBC-s pitetésztával készült, a krém sem volt ördöngösség.
Martin-féle mini változat

Hozzávalók:

Tésztához:

200g liszt
100 g vaj
kevés víz

Túrós krémhez:

200 g túró
75 g tejföl
75 g cukor
1 citrom reszelt héja

Cseresznyés krémhez:

1200 g magozott cseresznye
200 g cukor
50 g búzadara

1. A pitetésztát a korábban leírtak szerint elkészítjük, elősütjük.
2. Közben a túrót a hozzávalókkal alaposan elkeverjük, félretesszük.
3. A cseresznyét egy nagy edényben a cukorral összemelegítjük, majd a búzadarát beleszórjuk. Várunk, amíg a gyümölcslevet felszívja.
4. A pitetésztára halmozzuk a túrót, majd ráöntjük a cseresznyét és elsimítjuk.
5. 20 percre visszatoljuk a 200 fokos sütőbe és készre sütjük.
6. Megköszönjük a gyereknek a segítséget és esszük!

3 megjegyzés:

  1. ezt a cseresznyetémát ki kell majd próbálnom. Nagyon jól néz ki!!!
    A citromhab szó hallatán meg kiráz a hideg, de az úgyis egyéni szocprobléma. :)

    VálaszTörlés
  2. done... :) kösziiii :)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy ízlett:) Azaz: ízlett, ugyi?

    VálaszTörlés