A hétvégén a keresztszüleim gyerekeire "vigyázunk", ami leginkább főzésből és terelgetésből áll, hiszen a gyerekek sokkal inkább kamaszok, mint gyerekek. Ennek az a hátránya, hogy időnként az agyunkra mennek. Előnye- az előtrenírozáson túl-, hogy tudnak segíteni. Ha akarnak. Így született ez a pite, melynek ihletője a kertben roppanósra érett cseresznye és a Citromhab.
A már korábban is emlegetett BBC-s pitetésztával készült, a krém sem volt ördöngösség.
Martin-féle mini változat |
Hozzávalók:
Tésztához:
200g liszt
100 g vaj
kevés víz
Túrós krémhez:
200 g túró
75 g cukor
1 citrom reszelt héja
Cseresznyés krémhez:
1200 g magozott cseresznye
200 g cukor
50 g búzadara
1. A pitetésztát a korábban leírtak szerint elkészítjük, elősütjük.
2. Közben a túrót a hozzávalókkal alaposan elkeverjük, félretesszük.
3. A cseresznyét egy nagy edényben a cukorral összemelegítjük, majd a búzadarát beleszórjuk. Várunk, amíg a gyümölcslevet felszívja.
4. A pitetésztára halmozzuk a túrót, majd ráöntjük a cseresznyét és elsimítjuk.
5. 20 percre visszatoljuk a 200 fokos sütőbe és készre sütjük.
6. Megköszönjük a gyereknek a segítséget és esszük!
ezt a cseresznyetémát ki kell majd próbálnom. Nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésA citromhab szó hallatán meg kiráz a hideg, de az úgyis egyéni szocprobléma. :)
done... :) kösziiii :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett:) Azaz: ízlett, ugyi?
VálaszTörlés